PITUTUR URIP


Wong Nrimo, Uripe Dowo
Wong Sabar, Rejekine Jembar
Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah

Sopo sing Jujur, uripe Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe Sengsoro
Sopo sing Sombong, amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen

Ojo podo Nggresulo, mundak gelis Tuwo
_Sing wis Lungo, Dungakno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono
Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono..

Sehat kuwi yen :
Awake waras,
Nduwe beras,
Utange lunas,
Mangan enak..
Turu kepenak..
Ngibadah jenak..
Tonggo semanak..
Keluarga cedhak..
Bondo cemepak..
Suwargo mbukak..
Sedulur grapyak..
Ono panganan ora Cluthak..
Ketemu konco grapyak
Ora seneng nggetak-nggetak
Gaweane ora mung macak
Opo maneh mung mencak-mencak
Karo konco yo semanak
Omongane ora tau sengak
Di rungokke yo kepenak
Di Utangi yo ora nolak lan ora manak

Wis yo, cukup semene wae sik, mengko nek kakean malah do ra nyandak..
???

http://wp.me/pnROJ-mg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s